АПАШ

Здравейте и добре дошли в моя свят, наприсуван с туш и акварел.
Казвам се Анелия Пашова или APASH.

Творческият ми псевдоним АПАШ идва от първите букви на двете ми имена, но също има и друго значение. Апашите, известни като разбойници и крадци, могат да изглеждат провокативни, но също така са хора извън системата. Различни.

Завърших магистратура в Националната Академия – специалност Илюстрация и членувам в „Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори“. В момента съм художник на свободна практика и имам за спътник и верен приятел едно грациозно черно куче, моята сянка и сродна душа. Тя стана част от рисунките ми, както и перфектно пасна като мое лого.

Отраснала съм с любов към класическото изкуство.  Обичам молива, гумичката и четката и не мога да заменя това усещане с таблет или компютър. Дигиталното не е моето средство. Не, че не ползвам програми, но се опитвам да огранича до минимум тяхната намеса в илюстрациите ми. За да останат живи и истински.

Творчеството ми е обсебено с всякакви животни и особено с рисунките на кучета. Освен, че се превърнаха в символ на стила ми, станаха и силно емоционална част от мен.

 

БИОГРАФИЯ  | БЛОГ | КОНТАКТ